Saint-Gobain оголосив переможців 15-го міжнародного архітектурного конкурсу «Проєктування Мультикомфортного дому 2019»

Сен-Гобен оголосив переможців 15-го міжнародного архітектурного конкурсу «Проєктування Мультикомфортного дому 2019», який пройшов у Мілані (Італія) 5-8 червня під головуванням пана П’єра Андре де Шаландар, президента та генерального директора компанії Saint-Gobain . У конкурсі взяли участь понад 2200 студентів із 199 архітектурних чи інженерних університетів. 60 конкуруючих команд із 34 країн приїхали на фінал до Мілану, щоб представити свої проєкти міжнародній групі журі, представникам м. Мілан, архітекторам та експертам.

На міжнародному етапі конкурсу Україну представили 3 команди, які посіли призові місця у Києві. Про це докладніше у національному етапі міжнародного студентського конкурсу «Проєктування мультикомфортного будинку Saint-Gobain — 2019».

Метою конкурсу, який було засновано у 2004 році, є пошук студентських талантів, які займаються розробкою проєктів, заснованих на принципах концепту мультикомфорту Saint-Gobain: термальний, візуальний, акустичний комфорт та якість повітря у приміщенні.

Завданням на 15-му International Edition of MultiComfort House Students Contest, створеного брендом ISOVER у тісній співпраці з міланською міською радою, було ремоделювання та відновлення підключення до міських мереж району станції метро Crescenzago у Мілані відповідно до бачення #milano2030. Учасники мали створити бачення майбутнього та сталого розвитку району станції метро Crescenzago, інтегрованого у міський простір, та врахувати регіональний контекст місцевості. Проєкт вимагав реконструкції трьох існуючих будівель, пов’язаних із новою розробкою, що включає використання житлових, громадських приміщень та послуг. Проєкт має бути інноваційним, стійким, енергоефективним та відповідати критеріям MultiComfort.

«Цього року завданням конкурсу було вирішення проблем, з якими стикаються міста. Я знову був вражений ентузіазмом студентів та їх бажанням розробляти свої проєкти за допомогою рішень мультикомфорту Сен-Гобен для візуалізації та будівництва міст завтрашнього дня, які покращать наше повсякденне життя та наше благополуччя. Вітаємо всіх учасників! », — сказав П’єр-Андре де Шаландрі.

Муніципалітет Мілана сподівається, що до 2030 року місто стане центром глобальної мережі, що з’єднує людей та місця на нових платформах, залучить людей, пропонуючи особисті, професійні та соціальні можливості, збільшить повагу до навколишнього середовища та сприятиме зростанню екологічно раціонального ставлення у процесі безперервного оновлення у рамках розвитку міста. Проекти-переможці цього конкурсу надихають нас новими ідеями для інших районів, які необхідно оновити та відновити підключення до міських мереж. Нам потрібні інноваційні, якісні рішення та пропозиції студентів, які пристрасно та віддано працюють над своїми проєктами.

Першу премію здобули Анна Тоборек та Джоанна Мачера із Сілезького технологічного університету в Польщі за проєкт «Co.Living».

Охен Манти, Мохамед Фахрі та Патрік Коре з Абіджанської школи архітектури в Кот-д’Івуарі отримали другу нагороду за проєктом «Соціальний навіс».

Третій приз отримав Бахром Хакімов із Брестського державного технічного університету в Білорусі з його проєктом «Індукція».

Під час конкурсу було вручено дві спеціальні нагороди журі: перша — Тимофію Кузьменко, Артему Діянову та Ганні Будюк з Росії, а друга — Кану Йонджу та Юну Кюнгсун з Південної Кореї.

Про Saint-Gobain

Компанія «Сен-Гобен» використовує сильні сторони кожного свого бренду та підрозділи, щоб надавати партнерам та клієнтам високотехнологічні комплексні будівельні рішення на всіх стадіях сучасного будівництва.

У «Сен-Гобен» є практично все, що необхідно для створення комфортного будинку чи будь-якого іншого простору, в якому живе, працює, пересувається чи відпочиває людина. Товари та рішення нашої компанії можна знайти скрізь у наших місцях проживання та у нашому повсякденному житті: у будинках, транспорті, інфраструктурі та у багатьох промислових областях. Вони забезпечують комфорт, продуктивність та безпеку.